Celožitný, kvasový chléb

Jak jsem již psala, tak jsme na sezonu 2016 pro vás připravili novinku v podobě vlastního, u nás pečeného chleba ze žitného kvasu.

Pšenično-žitný chléb je samozřejmostí, ale již jsem vypilovala i celožitný chléb. Proč celožitný, kvasový chléb?

Žitný kvas je pro náš organismus velmi zdravý. Při vedení kvasu dochází k přirozené fermentaci žitné mouky, což produkuje kvasinky, které jsou pro náš organismus dobře stravitelné, a zároveň díky nim chléb kyne. Proto není potřeba již použít droždí, které našemu tělu nesvědčí a někomu může způsobovat zažívací potíže.

Celožitný chléb si mnoho z nás představí jako kyselejší chléb, kterému se říkalo Moskva. Další si představí hutný, tužší chléb, který jim moc nechutná.

Já jsem si dala práci, aby náš celožitný chléb vám chutnal a byl měkoučký s příjemnou chutí. Jeho složení je jednoduché, a to: žitná mouka, voda, med a sůl. To je vše.

Věřím, že se již nyní těšíte, až jej ochutnáte.

Celožitný kvasový chléb   Žitný chléb na řezu

Ukaž to všem 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odpovězte prosím na jednoduchou kontrolní otázku - ochrana proti robotům * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.