Nají se vegetarián i celiak

Před zhruba dvěma lety jsem se stala vegetariánem. Nebylo to moje rozhodnutí, ale moje tělo zkrátka řeklo masu a všemu z „mrtvého“ zvířete dost. Prostě mi to přestalo brát a nebylo mi potom dobře. Dneska bych možná maso zase mohla jíst, ale já se rozhodla, že už nechci. Chci být vegetariánem, protože jsem zjistila, že moje energie je lehčí a jemnější. Více píšu ve svém článku na mém blogu.

Když jsme se rozhodli, že si otevřeme penzion, tak první nástřel byl, že tam nebude restaurace, alespoň na začátek, ale že budeme dělat snídaně. Tam jsem to přesně viděla: domácí chleba, kvalitní sýr, šunka, jogurty a tak podobně. Někdo tomu chtěl jinak a my jsme se ocitli na Paldě. Je to krásné místo, věřte, že je tu božský klid. Ale i restaurace, se kterou se přes sezonu rozhodně počítá. A tak započala nová idea.

Kvalita především

Rozhodli jsme se, že budeme vařit kvalitně a nejen pro masožravce. Proč zmiňuji kvalitně, vždyť to je přeci jasné.

Bohužel sami asi dobře víte, že ne všude se najíte dobře, natož kvalitně. Někdy se i najíte dobře, ale o kvalitě to být rozhodně nemusí. Na Paldě jsme se rozhodli pro odlišný koncept.

Seznamte se prosím

Protože jsem se dlouhou dobu věnovala výživovému poradenství, tak jsem se rozhodla tyto svoje zkušenosti přenést do restaurace na Paldě.

Od počátku se věnuji nákupu a tomu, co se bude a nebude vařit.

První rozhodnutí bylo, že na Paldě se dobře nají i vegetariáni. To znamená, že jak k obědu, tak k večeři je výběr z masového a vegetariánského menu. A co vaříme? Například zeleninový bulgur, cizrnu na paprice s jasmínovou rýží a tak podobně. Polévky jsou samozřejmostí, jak pro milovníky masa, tak pro vegetariány.

Ale tohle vše je výsledek, já začínám už u nákupu

Nákup v mém podání znamená, že sleduji etikety všeho, co kupuji. Jakmile vidím, že surovina obsahuje nějaké éčko, které se mi nelíbí, tak zůstává v obchodě a na Paldu do kuchyně se vůbec nedostane. Dále jsem z kuchyně odstranila všechny ochucovadla typu: vegeta, podravka, magi, masox a tak podobně. Náš kuchař musí umět uvařit i bez toho. Proto i člověk s intolerancí glutamanu se u nás nají. Hledám i ten skrytý.

Zajímám se o sladidla a další věci, které se neslučují s mým přesvědčením o kvalitních surovinách. Některé dokonce nakupujeme i v BIO kvalitě, pokud je opět složení dobré.  😉

Chci kvalitu pro své děti, a proto ji předávám i vám, našim hostům. Někomu je to možná lhostejné, ale mně rozhodně ne. Je mnoho lidí, kteří říkají, vždyť jde o obchod a lidem je to jedno. Mně to jedno není a činí mě šťastnou, když hosté jsou spokojení a chválí si naši stravu.

A pokud nám hosté dopředu nahlásí, že jsou celiaci, tak i oni se u nás mohou s důvěrou najíst, protože jídla umíme uvařit i bez lepku. Reagovat umíme i na jiné diety.

Ochutnáte dobroty, které pro vás na Paldě připravíme?

s láskou Klára

Ukaž to všem 🙂Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odpovězte prosím na jednoduchou kontrolní otázku - ochrana proti robotům * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.